Voetbalverzamelaars-beurs VI
een super-voetbal-dag!

Het was voor de zesde keer een prachtige dag, zowel voor de standhouders als de bezoekers; de Voetbalverzamelaarsbeurs op 17.06.17 bij Telstar in Velsen-Zuid. Ondanks het prachtige weer waren jonge en oude voetbalverzamelaars in grote getale op komen dagen. Traditiegetrouw voerde David Endt, top-sport-interview-man, een geanimeerd gesprek met voetbaliconen uit de geschiedenis, deze keer de oud-betaald-voetballers Piet van der Kuil en Heinz Stuy, over de gedeelde passie; voetbal. Het werd een onderhoudend interview met de eregasten.

De rechtsbuiten Van der Kuil behoorde in de vijftiger jaren tot de beste Nederlandse spelers. In de eredivisie was hij ieder jaar goed voor zo'n tien doelpunten. Hij speelde onder meer voor VSV, Ajax en PSV waarbij hij 40 interlands speelde. Hij werd zelfs voor het Wereldelftal geselecteerd!
Heinz Stuy kwam van Telstar naar Ajax om als tweede keeper achter Gert Bais te dienen en werd nummer één, een jaar nadat Rinus Michels de bezem door zijn 'eerste' Ajax haalde, na de verloren finale tegen AC Milan. Stuy speelde achtereenvolgens 3 Europacupfinales en behield de nul. Hij is tevens houder van het individuele record van de meeste speelminuten zonder tegengoal (1082 minuten).

Leo Driessen van Sportcafé NH zond rechtstreeks uit vanuit het Telstar Stadion tijdens de beurs. Zijn vaste stamgasten Rinus Israël en Jan Jongbloed waren ook aanwezig.

 


|| Copyright © 2014 - 2023 Voetbalverzamelaarsbeurs ||